torsdag den 28. juli 2011

Mon der er bid?

Der skal nogle gode, fede orm til... Fiskegrejet er klar...

Far og søn er taget på fisketur - deres første tur og med helt nyt udstyr. Faktisk var Sørens allerførste fisketur med klassen i efteråret, hvor han aftenen inden havde været frygtelig bekymret for de stakkels fisk og om det gjorde ondt, når krogen satte sig i fiskens kind. Disse bekymringer forsvandt som dug for solen, da han fik fiskestangen i hånden og da han ovenikøbet fangede klassens største fisk, var han helt fanget.

Til jul fik far og søn det helt store fiskeudstyr (en anelse pinligt, det først tages i brug nu men bedre sent end aldrig, ikke sandt?).

De har været afsted et par timer nu, jeg er spændt på at høre om deres herretur, når de kommer hjem og om de har fisk med. Søren ville vist gerne fange i hvert fald én, der kunne sælges til mormor og morfar...

søndag den 24. juli 2011

Starten på en ny livsstil?

Jeg håber, jeg når dertil:Jeg er kommet med i et projekt - hvor man skal løbe! Nogle fys. Ph.D-studerende ved Århus Universitet laver et projekt om løb og løbeskader og det projekt har jeg meldt mig til.
Jeg har flere gange forsøgt at få den gode vane med at løbe nogle gange om ugen - det er bare pokkers svært at få den vane ind på rygraden, måske fordi der er mere polstring på nu, end da jeg var yngre? Dengang hvor det var helt naturligt at svømme, cykle 25 km i stedet for at tage bussen på en solskins dag, dyrke gymnastik og spise sundt (med plads til slik) og dengang hvor jeg slet ikke kunne forstå, folk tillod sig selv at tage på og spise en franskbrød og samtidig brokke sig over sin delle på maven.
Ved at deltage i projektet får man udleveret løbesko og et løbeur. Via dette løbeur skal man mindst én gang om ugen indrapportere sin løbetræning, ellers bliver man kontaktet og det ville jo være pinligt, hvis det kun er pga. dovenskab, man ikke har været afsted. Man forpligter sig til at løbe mindst 52 løbepas i løbet af 52 uger og det burde da være til at overkomme.
På denne måde tror jeg på, jeg når mit mål, som er at komme i god form og være løber i stedet for "blot" at løbetræne.

torsdag den 7. juli 2011

Flamingohjælp

Min clematis har ikke fået ordentlig fat i trådhegnet, der er monteret på hegnet til netop det formål, så den hang godt ned til den ene side. Så er det godt, man kan få hjælp af en flamingo.





Garngemmeleg

Traditionen tro har jeg holdt jul i april sammen med min veninde i hendes sommerhus. I år skulle vi give hjemmelavede gaver, det var meget sjovere end at gå ud og købe noget fra en liste, så dermed blev en ny tradition føjet til vores sommer-jul.
Jeg fik bla. denne fine æske, der hører låg til, og den var rigtig god til at holde mit strikketøj, når jeg ikke selv kunne - det hænder jo, man er nødt til at lave andet af mere huslig art.
Det er fru Pigalopp, der er på, for vi kan begge huske hende fra den smule børne-tv, der var tilbage i 70'erne. Vi kender faktisk ikke andre, der kan huske denne frodige kvinde, som bor i Tusinddørshuset og kører motorcykel. Desværre kan jeg ikke huske ret meget af fru Pigalopp, måske man kan henvende sig til DR?


Jeg fandt også på, at mit nodestativ, som har været nodeløs alt for længe, kunne blive garnholder, når jeg skulle vikle garnnøgler til mit kongerige.

Jordemoderen og det halve kongerige

Jeg er stolt af min lillesøster, hun er blevet jordemoder. Jeg er stolt af hende, fordi hun greb sin gamle drøm om at blive jordemoder, sagde sit faste job op, læste de fag hun manglede på studenterniveau, var hjemmehjælper i et halvt år, kom ind på jordemoderskolen i første forsøg og i fredags fik hun sit diplom og træstetoskop i hånden. Jeg synes, det er godt gået.
Til hendes lille "studentergilde" havde jeg lavet en kage med Livets Træ, som er jordemødrenes symbol.
Kagen var mudcake med et lag tiramisucreme og friske, appelsinmarinerede jordbær imellem.


Dagen før blev jeg færdig med mit halve kongerige, jeg er rigtig glad for det sjal og det skal nok blive brugt flittigt - jeg skal bare lige vænne mig til at bruge det uden at føle mig tante-agtig.

Det er strikket i en støvet blå "Duo merino/silke", så det er lækkert blødt.