onsdag den 19. januar 2011

Nytårskur

og det var ikke af den sunde slags! Vi havde i fredags nytårskur/fest med koret Spicy Voices, som jeg synger i. Det var super hyggeligt og de sidste af os gik hjem kl. 03.30, så lørdag var jeg godt træt og kunne da også godt mærke den rødvin, jeg havde drukket aftenen før...
Alle havde bidraget til festen og den store buffet bugnede af mad - jeg tror, der var til mindst 60 og ikke kun de omkring 30, som vi var, men sådan er det jo ofte, når det er sammenskudsgilde.
Jeg havde selvfølgelig meldt mig til at tage dessert/kage med til kaffen og havde lavet denne kage med glade munde og noder med chili som fane.
I den kommende weekend står den på gospel workshop lørdag og søndag skal vi i studiet og indspille et par sange med Spicy Voices, det bliver skægt.

torsdag den 13. januar 2011

En ære er tildelt mig

Jeg har fået lov til at strikke en hue til min 13-årige datter!
Hun er vokset op med, at hun skulle lokke med mormor, hvis hun skulle have syet eller strikket noget, så det er min egen "fejl", men nu hvor jeg har fået gang i strikkepindene igen, er jeg efterhånden også blevet godkendt som "leverandør til det datterlige hof" c'',) Hun er inde i en "emo"-periode, hvor hun primært går i sort tøj men gerne tilsat lidt farve.
Derfor skulle huen selvfølgelig også være sort - og så lige lidt orange.
Huen har ligget og ventet på hende en uges tid, mens håret har været sat op til andre narrestreger end en hue, men i dag skulle den på.
Billedet er ikke ligefrem den bedste kvalitet, men jeg måtte skynde mig at fange hende med mobilen, da hun var på vej ud ad døren her til morgen.

Mønstret er Drops design og den er strikket i 2 tråde af det blødeste alpaca-uld sammen med 1 tråd kids mohair. Mmmm...lækker.

onsdag den 12. januar 2011

Først skal træet vises...

siden skal det spises Vi bor i et nyt villakvarter, hvor fuglene ikke har mange chancer for at finde noget, der bare ligner et træ, de kan sætte sig i og der er vist heller ikke mange fodersteder til de stakkels kræ.
Derfor tænkte vi, at årets juletræ skulle leve videre som fugletræ/ fodersted ude i haven i vinter. Træet blev bundet fast til hegnet ved terrassen og der blev disket op med fuglekugler og æbler.
Så langt, så godt med gode intentioner - men fuglene har ikke været vant til, at der er foder i området, så jeg tror ikke, de vil risikere at spilde deres sparsomme energidepoter for at se, om de skulle være heldige, at der var mad til dem. Ikke én eneste fugl har nippet til maden.
Forleden så jeg en solsort sidde på hegnet lige akkkurat ved siden af træet, men den var åbenbart godt mæt, for den gad ikke tage for sig af retterne. Hmm... tænkte jeg så, næste efterår har vi både træer og buske i haven og må hellere starte tidligt med at fodre de små kræ.

tirsdag den 4. januar 2011

Motivets egen vilje?

Da jeg startede med at male disse to billeder, var det meningen, de skulle hænge i vores stue. Jeg havde set nogle billeder i en reklame, som inspirerede mig. Så var det, at motivet ligesom styrede sig selv - eller er det bare noget man siger, fordi man i virkeligheden ikke kan male det, man havde tænkt sig? I hvert fald endte de med at blive til en gave til min niece og hænger nu på hendes nye værelse.
Jeg tror, jeg vil starte uden "destination", når jeg går i gang med billederne til stuen...
Dette billede er min debut - måske er det bare min stil det med det naive?