mandag den 18. oktober 2010

Mille fleur

Lille Mille blev døbt i går og jeg var blevet spurgt, om jeg ville lave kagen dertil - jamen, det ville jeg da rigtig gerne. Jeg fik frit valg mht., hvordan den skulle se ud, så jeg valgte en lille pige, der var landet i et blomsterhav - der er fem roser, som symboliserer de fem medlemmer, de nu er i Milles familie. Milles mor havde fortalt, at lilla ville blive den gennemgående farve, så derfor er den selvfølgelig også det på kagepynten.
Overtrækket drillede desværre temmelig meget - måske fordi jeg ville lave kage, selvom jeg havde arbejdsweekend og tiden så blev en anelse presset?
Kagen indeholder 2 lyse bunde, en chokoladebund, tobleronecreme og en frisk hindbærmousse til at give alt det søde lidt kant. Bundene var inden sammenlægningen forkælet med en sukkerlage tilsat Framboise (fransk hindbærlikør, der bare smelter på tungen).

mandag den 11. oktober 2010

Så' der æwlkaae

Jeg fik sådan en lyst til gammeldags æblekage i går og det var så heldigt, at vi havde et fad æbler, der trængte til at blive spist - de fik åbenbart ikke tænderne til at løbe hos nogen af os, som de bare lå der. Så de blev skrællet og delt og op i gryden med dem. Tænkte, at det kunne have været en fornøjelse, om jeg havde hentet dem ude i vores egen have, men vi har ingen træer endnu...
Der hyggede de sig så i gryden med vanillestænger fra mit "gemme-vanillestænger-glas" og lidt sukker, til de blev bløde men med lidt bid. Det duftede godt...
...og her er så resultatet, den smagte godt og den fine skål fik lov at komme ud af skabet.

Syng, syng, syng og vær glad...

Jeg er kommet med i Spicy Voices, som er et rytmisk kor her i Thorsø, hvor jeg bor - og det er bare så skønt! Hver mandag aften summer mit hoved af sang og i aften bliver ingen undtagelse, for vi skal da helt sikkert snakke om den skønne dag, vi havde i lørdags, hvor der var fælles korsang for hele kommunen og koncert til at slutte dagen med.

Det var vores egen korleder, der dirigerede og gelejdede os gennem dagens 5 nye sange og med 175 deltagere har der sikkert været nok at se til. Heldigvis er han sådan en person, hvis glæde ved musik og sang bare smitter alle, så det er virkelig en fornøjelse. En skøn, skøn dag.

onsdag den 6. oktober 2010

Helt i fisk

Vi havde i løbet af sidste uge holdt godt øje med vejrudsigten for søndag, den skiftede en del, kunne vi konstatere. Nogle gange blev der lovet sol og andre gange regn men helt sikkert blæst. Det blev heldigvis kun til blæst og ca. 1 dråbe regn til hver kind på os, der var omkring søen.
Vi var på fisketur med Sørens klasse og havde en rigtig hyggelig dag.
Der blev fanget 3 flotte ørreder og Søren var så heldig at fange den ene, en flot fisk på 50 cm og 1410 g (i renset vægt). Han var stolt på sin egen stille måde.

Derfor stod aftensmenuen selvfølgelig lige pludselig på fisk! Vi er ellers ikke de store fiskespisere, men for en sjælden gangs skyld glædede jeg mig faktisk til at den stod på "noget godt fra havet" - eller søen i det mindste. Det var også noget rigtig fint kød.

Selvfølgelig skulle der også være kage til de gæve lystfiskere og deres forældre, så jeg havde meldt mig til at bidrage med en - slet ikke med den bagtanke at så kunne jeg lige prøve at lave en fondant-fisk... Ungerne ville allesammen have et stykke fisk og selvom jeg advarede dem om, at det var noget sødt stads, villle de konstatere det selv - og det gjorde de så også. Jeg tror, der blev sat nogle andre stykker fisk i søen den dag.

Det var en rigtig hyggelig dag med vind i håret og orm på krogen - hvis man da ikke havde power bait! Man kunne godt se, at for nogle var en fisketur ikke en sjældenhed men godt for det, for vi amatører havde ikke engang tænkt så langt som til, at vi selv skulle medbringe en fiskestang! Hvor smart var det lige? Heldigvis kunne vi låne af en sød klassekammerat, som havde en ekstra stang med, tak for det...