søndag den 30. maj 2010

Hyldeblomstmousse

Min mor holdt fødselsdag i går og dertil havde jeg lavet denne kage med lysebunde og to lag med jordbær og hyldeblomstmousse fra Himmelske Kager. Det gav en dejlig frisk sommerlagkage.
Jordbærrene var frosne, da jeg ikke kunne finde nogle pæne friske, men det var udmærket.
Jeg var ellers lidt spændt på, om hyldeblomsten ville være for dominerende, men det var den slet ikke. Jeg tror, man skal overveje sit valg af hyldeblomstsaft-mærke nøje og vælge den, man allerbedst kan lide.
Nu venter jeg på, at hylden blomstrer, så jeg kan lave min egen saft, mmm...
Hyldeblomstmousse
8 blade husblas
4 pasteuriserede, hele æg
250 g sukker
3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
½ l piskefløde
Smelt husblassen over vandbad, mens du pisker æg og sukker rigtig godt.
Bland husblassen med hyldeblomstsaften og pisk blandingen i den godt piskede æggesnaps.
Stil blandingen på køl ½ times tid.
Pisk fløden godt stiv og vend den sammen med ægge-/hyldeblomstblandingen.
Stilles på køl et par timer og så er den klar.

onsdag den 26. maj 2010

Mini-feer til Marius

Da der var mange mindre børn med til Marius' dåb, havde jeg bagt nogle mini-fekager dekoreret med Yoghurt Vanilla Frosting pyntet med en lille blå blomst - og naturligvis i blå forme.
Fekagerne - eller Fairy Cakes som de oprindeligt hedder - er en skøn, let, lys kage som kan bruges med almindelig glasur, frosting eller prøv også hindbær most med flormelis til en glasur med en frisk og let syrlig smag mod den søde kage.
Opskriften på Fekagerne kommer her og hele dejen blandes i foodprocessoren, nemt og hurtigt:
250 g smør
250 g sukker
2 tsk. vanillepulver eller kornene fra en vanillestang
3 æg
½ kop mælk
375 g mel
4 tsk. bagepulver
Sukkeret kommes i foodprocessoren, således det bliver lidt finere i konsistensen. Pisk derefter smør og vanillesukker med, indtil det er blødt og sukkeret er smeltet.
Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
Tilsært derefter skiftevis mælk og mel bla. med bagepulver, mens der piskes.
Kom dejen i papirforme og bag dem i en 200º varm ovn i ca. 15 minutter.
Dekoreres når afkølede.
Kan evt. også bages som én stor bradepandekage.
Jeg får ca. 24 store muffins eller 60 mini'er.
Yoghurt Vanilla Frosting:
4 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt 10%
4 spsk flormelis
1 tsk. vanilleekstrakt eller vanillekorn
Pisk fløden let og tilsæt flormelis. Pisk videre til den er helt tyk og danner faste toppe./
Tilsæt yoghurt og vanille. Pisk til det er blandet godt sammen.
Opbevares på køl indtil brug.

Marius' kage

I søndags blev søde Marius døbt og jeg havde fået lov til at lave hans kage c'',)
Det var første gang, jeg skulle lave lagkage til en barnedåb, men jeg blev heldigvis godt tilfreds med resultatet og det blev Marius' forældre også og så kan man vist ikke ønske sig mere.
Jeg havde lavet Bettys Bryllupskage, som indeholder 2 lyse bunde, 1 chokoladebund, hindbærmousse og Toblerone-creme. Den smager skønt og giver nogle flotte, farverige stykker kage, når den skæres ud.

Desværre måtte jeg aflevere kagen på et skærebræt og overlade det til Marius' forældre at få den over på det spejl, jeg havde købt til fad, for jeg kunne ikke have det i køleskabet, men det gik godt, har jeg hørt...

mandag den 24. maj 2010

Tak for sidst, Maria

Din konfirmation Kr. Himmelfartsdag var bare rigtig hyggelig med en skøn og meget levende præst i kirken og til din fest bagefter med søde mennesker og hyggeligt sted ude i skoven.
Som altid er det bare skønt at være sammen med jer.
Vi håber, du havde en lige så god blå Mandag.
Stort knus fra os alle fire.

onsdag den 12. maj 2010

Madeleine og hyldeblomstlikør

Jeg har været til Livsstilsmesse på Clausholm slot i lørdags, det var hundekoldt og regnede også, men der var masser af flotte stande og lune pandekager, theboder og kaffebarer, så det gik. Min veninde og jeg havde dog ikke et øjeblik overvejet, at standene var udendørs, så vi havde egentlig klædt os på efter lunere indendørstemperaturer. Hvor naiv kan man lige være?
Nå, men vi fik set en masse, smagt en del - bla. tørret frugtslik, jordbærrene var rigtig gode, men hold da helt op, hvor ingefæren var stærk! Så var det godt, at boden overfor havde Summerbird miniflødeboller. En anden bod havde jordbærlikør og en helt fantastisk, vidunderskøn hyldeblomstlikør, som jeg bare må ud i deres butik og købe! Jeg er ellers ikke til likører, men denne her... mums si'r jeg bare!
Jeg fik også købt mig den madeleine-bageform, jeg har sukket efter længe. Jeg skulle straks prøve den af men var ikke imponeret over resultatet. Jeg havde forventet, de smagte mere af himmerig. Nu må jeg vist jagte en anden opskrift. Den jeg havde fundet var med marcipan, skønt det kunne ikke rigtig fornemmes. Dybest set kan man jo bruge formen til mange slags kager - måske jeg finder min egen model? Hvis der er nogen, der har en rigtig god opskrift på madeleine, tager jeg glad imod.
Jeg har længe haft den lille form men tænkt, at den var til chokolade og ikke til at bage i, men det gik nu fint og yndige er de jo.

I sidste uge har jeg haft besøg af denne skønne lille fyr, Marius, som fik den stribede elefant, jeg havde hæklet, og hans søde mor Rikke. Han er rigtig glad for den og det er da bare skønt at ramme plet med noget, man har siddet og brugt lidt tid på. Det er skiftevis snabelen og et ben, der skal gumles på.

onsdag den 5. maj 2010

Nu er det jul igen...

Det siges, at julen varer lige til påske - i Dorthes og mit tilfælde varede julen så lidt længere, nemlig til forrige weekend, hvor vi holdt jul i Dorthes sommerhus i Nordjylland, bare os to madammer.

Som noget nyt benyttede jeg den to timer lange køretur til at høre en lydbog, eller dvs. noget af den, og det var en rigtig god idé, for køreturen føltes ikke nær så lang. Jeg var lidt spændt på, hvordan det ville være at "læse" en bog på den måde, for hvad nu hvis oplæseren ikke udtalte navne korrekt, ville jeg så abstrahere fra selve indholdet pga. irritationen over det? Det gik nu ikke så galt, selvom damen ikke kunne udtale visse stednavne korrekt...hmmm
Nå men jeg kom godt derop, selvom jeg hverken nåede i den toldfrie eller den store buffet på færgen mellem Hals og Egense, he, he.... Turen tager selvfølgelig også kun ca. 3 minutter, måske det var derfor?...
Og vi holdt jul med risengrød, julepynt og gaver - SÅ hyggeligt. Jeg fik nogle flotte lysestager og en lille turkis radio til mit køkken, lækkert og det hele er indviet c'',)

Aftensmaden lavede vi på bål og da der var tændt op først på eftermiddagen, måtte vi jo holde øje med det, for der var da en let brise, selvom det er inde mit i skoven.
Nu behøver det jo ikke at være en kedelig opgave at holde øje med et bål, næh man tager da bare kaffe og Baileys, strikketøj og lidt godter med samt et tæppe at sidde på og med fuld solskin var det bare skønt at sidde og nyde livet!


Det var egentlig planen, at vi skulle have lavet vedtægter til vores strikkeloge - det fik vi dog ikke lige gjort, så vi må nok i hytten igen og holde et nyt møde, det er vi nu overhovedet heller ikke kede af.